Lucerny, svícny a klece z GD design

Lucerny, svícny a klece z GD design

 

Světlo je zdroj skoro všeho. Když svítí slunce, máme dobrou náladu, jsme zdravější, vitálnější, šťastnější. V zimě je světla míň a hodně nám chybí. Snažíme se jej nahradit různými svítidly, žárovkami, které osvítí velké prostory žlutým nebo bílým světlem. Anebo se můžeme, aspoň někdy, vrátit do dob našich předků a romanticky si vykouzlit světýlka svíčkami. Abychom si atmosféru při svíčkách zpříjemnili ještě víc, můžeme ji doladit našimi krásnými a úžasnými svícny a lucernami.

 

Úžasné kovové svícny v barvě mědi s lehkou patinou v zámeckém stylu ať již na jednu dlouhou úzkou svíci nebo na víc budou skvělým doplňkem na různé honosné oslavy, ať už jsou to narozeniny či svatby. Doladí vaše příbytky stylizované do romantické zámecké atmosféry a budou krásnou ozdobou i bez hořících svící. Skleněnými a keramickými svícny lze doladit jakoukoliv atmosféru. Může být něžná, romantická, veselá, prostě jakákoliv. Skleněné svícny jsou okouzlující svou jemností a něžností čirého skla, proto jim budou slušet i více nápadité svíčky. Můžeme je také dozdobit různými stuhami či dekoracemi podle nálady a příležitosti. Keramické a dřevěné svícny mají také velmi široké využití. Jsou vhodné jak pro slavnostní příležitosti, tak i pro takové to běžné domácí svícení.

 

Lucerny jsou vlastně obdoba svícnů, jen se svíčky nedávají nahoru, ale v podstatě vkládají dovnitř svícnu. Což je mnohdy praktičtější a umožňuje to i větší výběr, protože lucerny jsou více variabilní, hlavně co se týče tvaru, velikostí a barev. V dnešní době velmi žádané dřevěné lucerny, ať již čistě dřevěné nebo v kombinaci s kovem jsou vhodným řešením jak do interiéru, tak i do venkovních prostor. Jejich umístění na terase či pergole dodá těmto prostorům na eleganci a zabydlenosti. Díky možnosti pořídit dřevěnou lucernu v jakékoliv velikosti, od nejmenších, které položíte na stůl, nebo po opravdu velké, které mohou být umístěny na zemi, mnohdy mají ve spodním prostoru také své úložné prostory ve formě šuplíčků a můžete do nich dát opravdu velké svíce, nebo několik v různých velikostech si tak vytvoříte krásná zákoutí nebo mohou sloužit jako krásný solitér. Malé kovové lucerničky na čajovou svíčku jsou krásnou součástí dekorací, například vánočních. Představte si tu úžasnou atmosféru, kdy máte svou vánoční výzdobu doladěnou spoustou těchto lucerniček a zapálíte v nich čajové svíčky. To kouzlo zlomí i zapřísáhlé odpůrce těchto svátků. A pokud použijete svíčky aromatické, například s vůní vanilky nebo skořice, bude atmosféra Vánoc naprosto dokonalá.

 

Klece a klícky bývají v naprosté většině kovové, tvořené pevnými dráty, ukované do různých tvarů a velikostí. Pořídit si je můžete v jednoduché podobě, s různými kovanými dekoracemi květiny či ptáčka, čistě bílé nebo s patinou, stojací či s možností zavěšení. Mimo to, že do těchto klícek můžete naaranžovat různé dekorace dle vlastní fantazie od květin, ať živých, umělých či sušených, přes různá peříčka a korálky, tak mohou krásně posloužit také jako svícen či lucerna. Díky tomu, že jejich prostor je otevřený, můžete použít jak svíčku jednoduchou, tak i různě zdobenou, která se bude s elegantním kovem krásně doplňovat.

30.12.2020 09:45

Hledat: ""

0 ks
Košík: 0
  • Kontakty
  • +420 601 556 779 (Po - Pá 7:00 - 15:30)
  • Velkoobchod