Strážnice

STRÁŽNICE a GD DESIGN

Když se řekne STRÁŽNICE, jen málokdo si vybaví malou místnost, v níž tráví svoji službu strážní.

Po vyslovení zmíněného výrazu nám naše obrazotvorná mysl automaticky a zcela spontánně vykreslí krojovaný pár nebo typickou, vápnem vylíčenou chaloupku s malovaným žudrem. A není se čemu divit. Strážnice je totiž významným folklorním centrem a místem, které uchovává historii.

Strážnické slavnosti jsou nejstarším a nejnavštěvovanějším folklórním festivalem v Česku a častým cílem turistů je také (!)Muzeum vesnice Jihovýchodní Moravy (Strážnický skanzen) s více než 60 historickými objekty.

V souvislosti s historií Strážnice se nabízí sáhnout ještě hlouběji a zmínit například Strážnické brány (Skalickou a Veselskou), které dodnes připomínají vzdor proti Turkům v polovině 16. století.

Zapomenout rozhodně nemůžeme ani na Židovský hřbitov se Synagogou z počátku 18. století  nebo na barokní chrám Nanebevzetí Panny Marie, jehož výstavba byla započata v roce 1747.

Význam města podtrhuje také fakt, že u své tety zde jako dvanáctiletý pobýval během studií na gymnáziu Jan Amos Komenský, a že tutéž školu navštěvoval také první Československý prezident T. G. Masaryk.

Strážnice je právem často vyhledávanou destinací tuzemskými, ale i zahraničními turisty. Procházky okolní přírodou, projížďky na kole nebo plavba po Baťově kanálu jsou už jen třešinkou na nabídkovém dortu.

Jsme pyšní, že právě se Strážnicí je spojena firma GD DESIGN. Po vzoru města Strážnice se snažíme budovat značku s tradici a historií. Náš sortiment je barevný a pestrý, stejně jako jsou barevné místní lidové kroje a jak pestrá je okolní příroda. GD DESIGN je pro milovníky útulného domova lákavou a stále častěji navštěvovanou destinací.

8.6.2020 09:02

Hledat: ""

0 ks
Košík: 0
  • Kontakty
  • +420 601 556 779 (Po - Pá 7:00 - 15:30)
  • Velkoobchod