Svět ubrousků a ubrousková technika

 

 

Také patříte mezi milovníky ubrousků? Jejich využití je všestranné. Ubrousky se nejvíce využívají u stolování. Příležitostí kdy chceme mít slavnostně přichystaný stůl je několik.

 

Nejvíce nás svádí vánoční období , kdy chystáme vánoční výzdobu, ke které neodmyslitelně patří i ubrousky ke štědrovečerní večeři. Tyto svátky jsou velmi výjimečné, kdy se setkáváme s rodinou a přáteli. Každý z nás chce mít o těchto svátcích krásnou výzdobu.

 

Dalším svátkem jsou velikonoce. K tomuto období patří velikonoční a jarní výzdoba. Na stolech se objevuje velikonoční beránek, barvené vajíčka, pomlázka a kraslice. Většinou je míváme v proutěných košících, kde pod ně můžeme umístit velikonoční ubrousek jako dekoraci.

 

Ubrousky jsou také nedílnou součástí narozeninových oslav zejména oslavy pro děti. Také to znáte velký narozeninový dort, upatlané ruce. Každý z nás sáhne po papírovém ubrousku.

 

V neposlední řadě je také nutné vzpomenout svatební hostiny. Většina novomanželů nejdříve volí barvu svatební tabule. Podle toho si vše uzpůsobí. Dnešní trh nabízí velkou škálu jednobarevných ubrousků, ale také ubrousky z motivem hrdliček, snubních prstenů a zamilovaných dvojic. Oblibou jsou také ubrousky s monogramem novomanželů nebo také s datem svatby.

 

 

Ubrousková technika decoupage

 

Decoupage více známá jako ubrousková technika byla původně objevena v 18 století v italských Benátkách. Zde se nejvíce používala na výzdobu nábytku, zrcadel, porcelánu a krabiček. Tato technika byla známá jako francouzská decoupage. V této době byla ovšem technika mnohem náročnější. Používalo se a vrstvilo více druhů materiálů, kde byl používán nejvíce papír.  

 

Jak známe ubrouskovou techniku dnes

 

Základem je výběr vhodného papírového ubrousku, který bude zdobit krabičku nebo fotorámeček. Výběr je z mnoha motivů. Každý z nás má svůj interiér zařízen v určitém stylu. Ubrousková technika není náročná. Postačí vám k tomu vhodný výběr lepidla na určitý povrch, na který budete ubrousek lepit. Štětec, ubrousek a předmět, který chceme dekorovat. Hotový výrobek může být i osobním dárkem pro vaše známe a přátele.

 

 

Široký výběr ubrousků najdete také na našich stránkách stačí kliknout na odkaz www.gddesign.cz

 

 

3.5.2019 13:04

Hledat: ""

0 ks
Košík: 0
  • Kontakty
  • +420 601 556 779 (Po - Pá 7:00 - 15:30)
  • Velkoobchod