Uherské Hradiště

Vážení zákazníci,

 

Ráda bych Vás provedla po našem menším okresním městě Uherském Hradišti, které se nachází v srdci Slovácka. A přímo v jeho středu, na Masarykově náměstí, kde se odehrávají skoro všechny časté kulturní akce, najdete v pasáži Slunce náš obchůdek – Dárkový obchod GD Design.

Skoro každý měsíc, hlavně v létě a na podzim se u nás něco děje. A začneme hned z kraje, v dubnu.                    

Každoroční tradice, která startuje přímo na Masarykově náměstí a je to sportovně kulturní degustační akce, která se jmenuje: Na kole vinohrady Uherskohradišťska, která je spojená s veletrhem cestovního ruchu.

V květnu tady máme hned dvě tradiční kulturní akce. Nejsou sice přímo v Uherském Hradišti, ale určitě jím budete projíždět, tak se stavte u nás v obchůdku, kde můžete nakoupit dáreček z výletu, třeba krásný hrníček, voňavé mýdlo a plno dalších věcí. A teď už hurá na slibované Jízdy králů. Jedna se koná každý druhý rok v sousedních Kunovicích, ta druhá se koná každý rok vždy na konci května kousek dál, ve Vlčnově. Jsou to nádherné přehlídky lidových tradic, tvořivostí a kulturního dědictví.

Začátkem června zde máme poměrně novou, ale milou a zajímavou akci – Festival vín VOC Blatnice. Už pravidelně se zde na Masarykově náměstí, kde najdete i náš obchod s dárkovým zbožím, předsta- vují vína originální certifikace z Blatnice pod Svatým Antonínkem. K akci jsou přizváni i místní odborníci z gastro oboru, aby jste mohli mezi degustací i něco malého ochutnat a sníst.

Začátkem července v Uherském Hradišti probíhá tradiční desetidenní sportovně hudební událost  Slovácké léto. Základem akce jsou desítky sportovních turnajů pro profesionály i amatéry, které provází spousta živých vystoupení známých hudebních hvězd. Po celou dobu akce jsou různé doprovodné programy pro všechny věkové kategorie. Při té příležitosti si určitě odskočte kousek vedle, do našeho dárkového obchůdku, kde jistě vyberete ať již dáreček nebo pozornost z vašich cest po našich končinách.

Další velkou akcí, kterou stojí za to v Uherském Hradišti navštívit, je známá Letní filmová škola. Ta se koná na přelomu července a srpna a je to opět několikadenní událost, která probíhá v podstatě na celém území Uherského Hradiště. Filmový festival, kde máte možnost shlédnout filmy, co nikde jinde neuvidíte. Můžete zde diskutovat s umělci, režiséry i mezi sebou, s lidmi, které zde potkáte a poznáte. Určitě při toulkách Hradištěm navštivte i nás, kde můžete pozorností potěšit sebe, ale udělat radost dárkem třeba kamarádce, se kterou filmovku absolvujete. Z našich dárkových předmětů si určitě vyberete ten, kterým uděláte radost komukoliv.

Další velkou akcí, kterou naše putování zakončíme, jsou tradiční Slovácké slavnosti vína. Je to asi nejvýznamnější akce, přehlídka kulturního dědictví regionu, spojená s otevřením historických památek a koná se v půlce září.  Uvidíte a uslyšíte spoustu folklórních souborů nejen z Uh. Hradiště, ale i okolních měst a vesnic, cimbálové muziky a dechové soubory. Připojují se také zahraniční partnerská města. Probíhají ochutnávky vín, burčáku a gurmánských specialit. Ani při této akci nezapomeňte na své blízké a přijďte jim do našeho obchůdku vybrat suvenýr z cest, či dáreček pro potěšení.

V Uherském Hradišti žijeme a slavíme pořád. Toto je nabídka těch nejznámějších a větších kulturních akcí, které u nás probíhají. Někdy příště Vás pozvu na ty menší, ovšem neméně zajímavé. Vy nezapomeňte prosím při těchto příležitostech navštívit náš dárkový obchod, kde drobností, dárkem, či malou vzpomínkou potěšíte jak sebe, tak rodinu či kamarády.

 

 

 

 

 

6.5.2020 19:11

Hledat: ""

0 ks
Košík: 0
  • Kontakty
  • +420 601 556 779 (Po - Pá 7:00 - 15:30)
  • Velkoobchod