Letošní jarní trendy FOR DECOR & HOME 2020

NA JARO…

…mladé, svěží, svůdné

 

Inspirováno:

Jiskrou odrážející se ve víně…

 

Popis trendu:

Na co jiného v tomto období připít než na pomalu, ale jistě přicházející jaro. Pozvedněme tedy číše, nikoliv však s vínem, ale s magickým opojným obdobím jara. S obdobím, kdy se dny prodlužují a jsou prozářeny, tak jako bílé víno, zlatavými slunečními paprsky, které pomaličku ohřívají zkřehlou zem. A nezapomeňme, stejně jako k vínu, lehce přivonět a ucítíme nejen vůni právě rozkvétajících stromů a prvních květin, ale také lásky, kterou zde symbolizuje barva vína červeného. Stačí už jen ochutnat, probudit naše smysly, tedy nahlédnout a kochat se zlatými dekoracemi odrážející první jarní paprsky slunce plujícího po modré obloze nebo bordó květy, ze kterých číší zamilovanost, svůdnost a láska. Tak jako ve víně i v přírodě je pravda…

 

Barevnost trendu:

Základem je hnědá zemitá barva s černými prvky. Tento základ představuje samotnou přírodu a je doplněn o zlatou a bordó barvu, jež znázorňují slunce, zář, teplo a lásku. V detailech je použita také barva modrá, která je nejen symbolem jasné oblohy, ale také barvou roku 2020. Jednotlivé barvy decentně propojuje zelená představující pučení a rašení. 

 

Typické doplňky trendu:

Přírodní dřevo, čiré sklo, zlatý kov a rostlinný materiál, doplněný o jemná peříčka, vajíčka, skořápky, aj.

 

Ing. Adéla Murínová

 

Květiny mě provázely od samého dětství. Už jako malá jsem si v zahradě vybudovala svůj květinový stánek, kde jsem prodávala své květinové dekorace a kytice natrhané v naší zahrádce. Čas plynul a práce s květinami mne nepřestala bavit ani na střední zahradnické škole v Brně ani následně při studiu Zahradní a krajinářské architektury na Mendelově univerzitě, ba naopak, díky své práci v oboru krajinářské architektury vnáším do floristických děl další rozměr. Aranžování květin se tak stalo nejen mou láskou, koníčkem a přirozenou součástí života, ale také další krásnou pracovní činností. Již několik let vedu svoji floristickou dílnu, Květovaný ateliér, kde se věnuji floristické tvorbě na zakázku, především pak výzdobě svateb.

 

Ráda se také účastním floristických soutěží, v nichž jsem dosáhla i několika úspěchů, například celkové vítězství v juniorské kategorii soutěže Brněnská růže 2013, dále zlaté a stříbrné příčky z floristických soutěží Flory Olomouc v letech 2011-2016, ocenění za inovativní přístup ve svatební floristice v rámci Mistrovství floristů ČR Děčínská kotva 2017, či absolutní vítězství v soutěži Brněnská růže 2019. Každý úspěch je pro mne nejen motivací v další práci, ale také závazkem. Ovšem za mnohem větší úspěchy považuji spokojené zákazníky, kterým se snažím vyjít maximálně vstříc a plnit jejich květinová přání.

 

 

 

JARO PRÁVĚ PŘICHÁZÍ…

…čisté, voňavé a krásné

 

 

Inspirováno:

Probouzející se přírodou... 

 

Popis trendu:

Všude ve vzduchu je cítit jaro. V dáli je slyšet ptačí zpěv. Na dvorku u sousedů kokrhá kohout a opodál se batolí husa s malými housátky. Po ještě trochu zasněžené stráni se honí malí zajíčci.

Z rozmrzlé půdy se derou na světlo první barevné květy a rozkvetlé voňavé jívy jsou plné bzučících včel.

Svítící slunce rozehřívá poslední zbytky sněhu, svěží jarní vánek si pohrává se zbytky stébel suchých trav a kolem přelétá první motýl. 

Vejděte a nadechněte se... 

 

Barevnost trendu:

Bílý sníh postupně vystřídají odstíny hnědých a zelených barev, ve kterých se objevují pastelové květy. Zlatavé slunce na modré obloze vybízí k procházce přírodou plnou barev.

 

Typické doplňky trendu:

Dřevo, větvičky, mech, skořápky, peří a vše, co najdete v přírodě. 

 

 

 

Vlasta Sekyrková

Lásku k přírodě v ní vypěstovali její rodiče a dědeček v malé vesničce Chýšť na pardubicku. Po vyučení zahradnicí a studiu SZŠ v Kopidlně pracovala mnoho let v nedalekém zahradnictví Doubravice. 
V roce 2002 založila Květinový ateliér "V Ráji" v Lázních Bohdaneč, kde se zabývá prodejem a zakázkovou floristikou.
Absolvovala mistrovské zkoušky, účastní se soutěží, seminářů a různých předváděcích akcí.


Největší floristické úspěchy


2019   2.místo  Victoria Regia - Vicemistr Slovenské republiky 

2018   1.místo  Děčínská kotva - Mistr České republiky
2017   1.místo  Brněnská růže - Svatební -celkový vítěz senior

2013   1.místo  Rosa Pragensis - celkový vítěz kat.basic
2012   1.místo  Mistrovské zkoušky - titul Mistr florista  

 

 

 

20.1.2020 14:47

Hledat: ""

0 ks
Košík: 0
  • Kontakty
  • +420 601 556 779 (Po - Pá 7:00 - 15:30)
  • Velkoobchod